Latar Belakang

Perlukan bantuan?

Dapatkan khidmat nasihat hartanah secara PERCUMA dari Pakar Perunding Hartanah kami.

Sejarah PenubuhanKoperasi Hartanah Anggun Berhad

Koperasi Hartanah Anggun Berhad

KOPERASI HARTANAH ANGGUN BERHAD (W-5-1201) yang lebih dikenali sebagai KOHAB adalah sebuah koperator yang telah didaftarkan di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) pada 18 Januari 2018 dibawah Subsekyen 7(1) Akta Koperasi 1993.

Matlamat penubuhan Koperasi Hartanah Anggun Berhad adalah untuk meningkatkan kepentingan ekonomi anggotanya mengikut prinsip koperasi di dalam sektor perumahan dan hartanah selain daripada memperkasakan pemilikan hartanah bumiputera melalui Skim Zero Deposit Plus+.

Skim Zero Deposit Plus+ menyasarkan kelompok yang kurang berkemampuan atau tidak mempunyai simpanan sebagai kos awalan untuk memiliki rumah dengan lebih mudah disamping memberikan manfaat tambahan seperti yuran keanggotaan ditanggung oleh koperasi, pemilikan bon saham didalam koperasi, dividen tahunan seumur hidup dan khairat kematian bernilai RM 2,000.00.

Latar Belakang 1

Koperasi dengan penubuhan Akademi Anggun telah menyediakan modul Program Pembangunan Usahawan Hartanah Bumiputera untuk memastikan matlamat penubuhan koperasi tercapai.

Melalui modul tersebut, setiap anggota KOHAB akan melalui fasa pembelajaran dan keusahawanan daripada peringkat konsultan hartanah sehingga menjadi pemaju dengan menggunakan konsep agensi.

Selain itu, KOHAB juga bekerjasama dengan penyertaan koperasi dan pemaju di Malaysia dalam konteks Joint Venture (JV) atau lantikan pengurusan korporat untuk membina dan memasarkan rumah mampu milik kepada kumpulan sasar untuk sama-sama menaikkan ekuiti pemilikan hartanah khususnya dikalangan Bumiputera.

Impian KOHAB pada suatu masa nanti adalah untuk membina dan membangunkan Bandar Baru Koperasi sebagai pengiktirafan kepada anggota koperasi yang telah sama – sama menyumbang didalam pembangunan KOHAB.

Hubungi kami hari ini untuk sebarang maklum balas berkenaan produk dan perkhidmatan kami

Bantuan & Maklum Balas