Dasar Kuki

Dokumen ini penting dan memberi kesan kepada hak undang-undang anda, jadi sila baca dan fahami Dasar Privasi kami dan terma-terma lain yang dirujuk dalam dokumen ini dengan berhati-hati.

Perlukan bantuan?

Dapatkan khidmat nasihat hartanah secara PERCUMA dari Pakar Perunding Hartanah kami.

Penggunaan Kuki

Kuki (atau lebih dikenali umum sebagai “Cookies“) merupakan fail teks kecil yang ditempatkan di komputer anda oleh laman web yang anda lawati. Ia digunakan secara meluas untuk menjalankan laman web atau berjalan dengan lebih cekap, serta untuk memberikan maklumat kepada pemilik laman web ini.

Kuki ini digunakan untuk mengumpul maklumat tentang bagaimana pelawat menggunakan laman web kami. Kami menggunakan maklumat ini untuk menyusun laporan dan membantu kami memperbaiki laman web ini.

Kami menggunakan kuki yang berikut:

Ini adalah kuki yang diperlukan untuk operasi laman web kami. Ini termasuk, sebagai contoh, kuki yang membolehkan anda untuk log masuk ke kawasan selamat laman web kami.

Ia membolehkan kami untuk mengenali dan mengira bilangan pelawat serta untuk melihat bagaimana pengunjung bergerak di sekitar laman web kami apabila mereka menggunakannya. Ini membantu kami untuk memperbaiki cara menjalankan laman web kami, sebagai contoh, dengan memastikan bahawa pengguna mencari apa yang mereka cari dengan mudah.

Ini digunakan untuk mengenali anda apabila anda kembali ke laman web kami. Ini membolehkan kami memperibadikan kandungan kami untuk anda, menyambut anda dengan nama dan mengingati pilihan anda (contohnya, pilihan bahasa atau rantau anda).

Kuki ini merakam lawatan anda ke laman web kami, halaman yang telah anda lawati dan pautan yang telah anda ikuti. Kami akan menggunakan maklumat ini untuk membuat laman web kami dan pengiklanan yang dipaparkan di atasnya yang lebih relevan dengan minat anda. Kami juga boleh berkongsi maklumat ini dengan pihak ketiga untuk tujuan ini.

Kuki yang Digunakan oleh Laman Web Kami

Anda boleh mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai kuki individu yang kami gunakan dan tujuan kami gunakan dalam jadual di bawah:

NAMA / JENIS KUKI TUJUAN
Dasar Kuki Diterima Ini adalah kuki kefungsian yang dicipta apabila anda menutup pemesejan dasar kuki, jadi pemesejan tidak memaparkan lagi untuk anda pada lawatan seterusnya ke laman web.
Google Analytics Ini merupakan kuki analisis/prestasi. Laman web ini menggunakan Google Analytics untuk membantu menganalisis cara pelawat menggunakan laman web, mengumpul maklumat log internet standard dan maklumat tingkah laku pengunjung dalam bentuk tanpa nama yang tidak ada pengguna boleh dikenal pasti. Maklumat yang dijana oleh kuki mengenai penggunaan laman web ini (termasuk Alamat IP anda) akan dihantar dan disimpan di pelayan Google di Amerika Syarikat. Google akan menggunakan maklumat ini untuk tujuan menilai penggunaan laman web, menyusun laporan mengenai aktiviti laman web untuk pengendali laman web dan menyediakan perkhidmatan lain yang berkaitan dengan aktiviti laman web serta penggunaan internet. Google juga boleh memindahkan maklumat ini kepada pihak ketiga di mana dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang atau di mana pihak ketiga memproses maklumat bagi pihak Google. Google tidak akan mengaitkan alamat IP anda dengan apa-apa data lain yang dipegang oleh Google.  Google menyediakan tambahan pelayar untuk pengguna yang ingin mengelakkan data mereka daripada digunakan oleh Google Analytics. Klik di sini  untuk gambaran keseluruhan privasi di Google dan klik di sini jika anda ingin memilih keluar daripada operasi Google Analytics.
Kuki Luaran Beberapa laman web luar menggunakan kuki sementara anda melawat laman web Koperasi Hartanah Anggun Berhad, jadi kuki ini bukanlah disediakan oleh Koperasi Hartanah Anggun Berhad tetapi disediakan oleh perkhidmatan luar untuk memberikan pengalaman dalam talian yang lebih baik. Perkhidmatan dan kuki luaran dinyatakan butirannya di bawah.
YouTube/Google Kuki yang ditetapkan pada pelayar web anda oleh YouTube/Google dicapai apabila melihat salah satu video YouTube yang terbenam dalam laman web. Ini digunakan untuk mencapai maklumat akaun Google anda supaya kandungan ini boleh diperibadikan khas atau direkodkan pada sejarah akaun anda seperti menonton video itu.

Sila ambil perhatian bahawa pihak ketiga (termasuk, sebagai contoh, rangkaian pengiklanan dan pembekal perkhidmatan luar seperti perkhidmatan analisis lalu lintas web) juga boleh menggunakan kuki, di mana kami tidak mempunyai kawalan. Kuki ini mungkin menjadi kuki analisis/prestasi atau kuki sasaran.

Menyekat Kuki

Anda boleh menyekat kuki dengan mengaktifkan tetapan pada pelayar anda yang membolehkan anda untuk menolak penetapan beberapa atau semua kuki. Jika anda berbuat demikian dengan memilih untuk menyekat semua kuki (termasuk kuki penting) anda mungkin tidak dapat mencapai semua atau sebahagian daripada laman web kami.

Kebanyakan kuki yang kami gunakan dikenali sebagai kuki sesi. Kuki ini akan tamat apabila anda menutup pelayar anda atau mematikan komputer anda dan kuki tersebut tidak perlu disekat. Kuki lain yang digunakan untuk tujuan tertentu akan tamat tempoh apabila tujuan itu tidak lagi diperlukan.

Anda boleh mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan penyekatan kuki dalam pelayar tertentu di https://www.aboutcookies.org .

Hubungi kami hari ini untuk sebarang maklum balas berkenaan produk dan perkhidmatan kami